У 2012 р. в Україні планується збільшення виробництва яєць, молока і м’яса. Вже за перший місяць поточного року виробництво молока в Україні зросло на 4% в порівнянні з відповідним періодом 2011 р. і склало 591,2 тис. т. Про це заявив заступник Міністра аграрної політики і продовольства Україні А. Сень.

“У 2011 р. головним завданням Міністерства аграрної політики і продовольства України було стабілізувати ситуацію в сільгосппідприємствах, зайнятих м’ясомолочною галуззю країни. І це нам вдалося, адже в минулому році виробництво молока склало близько 11 млн. т. Також спостерігалося стабільне виробництво м’яса та яєць “, – проінформував А. Сень.

Поточний рік, за словами заступника міністра, має стати періодом активного розвитку молочного скотарства, на що у державному бюджеті вже передбачені відповідні дотації. У зв’язку з чим, повинно вирости і виробництво м’ясомолочної продукції.

“Ми вважаємо за необхідне наростити виробництво, як мінімум, на 2-3%. Втім, це не межа, оскільки ми будемо працювати, щоб збільшити цей показник. Заходи, які приймалися до сих пір, вже дали свій результат, оскільки за січень 2012 р. виробництво молока зросло більш ніж на 4% в порівнянні з відповідним періодом минулого року “, – зазначив А. Сень.

Що стосується цін, раніше міністр аграрної політики і продовольства М. Присяжнюк заявляв, що в Україні протягом 2012 р. прогнозується зростання цін на м’ясо і м’ясопродукти на 5%.

“У зв’язку з сезонністю, у нас прогнозується незначне і розтягнуте в часі підвищення цін до 5%. Ми прогнозуємо в 2012 р. зростання цін на м’ясо і м’ясопродукти. Це в рамках тієї прогнозованої інфляції, яку розрахувало уряд”, – сказав він.

Як повідомляла раніше компанія “ПроАгро”, за даними Державної служби статистики України, в 2011 р. в Україні було вироблено 3028,7 тис. т м’яса всіх видів (у живій вазі), що на 3,5% більше відповідного періоду 2010 р.

Разом з тим, випуск молока зменшився на 1,4% до 11 093,5 тис. т, виробництво яєць – збільшилось на 9,6% до 18,7 млрд. шт.

ПроАгро