Цукрові заводи України до 19 грудня 2011 виробили 2,3 млн т цукру з буряка нового врожаю, що на 50,1% більше порівняно з аналогічною датою 2010 р. Про це повідомили в національній асоціації цукровиробників “Укрцукор” 19 листопада п. р.

За її даними, переробку цукрових буряків станом на зазначену дату здійснюють 8 підприємств, тоді як на цю ж дату минулого року – 4, передає Інтерфакс-України.

Заводи взяли 17,7 млн т буряків, з яких переробили 17,19 млн т. Як повідомлялося, Україна в минулому сезоні виробила 1,54 млн т бурякового цукру. Ємність українського ринку цукру експерти оцінюють в 1,8-2 млн т на рік.

Агентство АгроФакт