Цукрові заводи України до 12 грудня 2011 виробили 2,26 млн. т цукру з буряка нового врожаю, що на 48% більше в порівнянні з аналогічною датою 2010 р. Про це повідомили в національній асоціації цукровиробників “Укрцукор”.

За даними асоціації, переробку цукрових буряків станом на зазначену дату здійснюють 20 підприємств, тоді як на цю ж дату минулого року – п’ять. Заводи взяли 17,62 млн. т буряків, з яких переробили 16,9 млн. т.

Як повідомлялося з посиланням на прогноз Міністерства аграрної політики і продовольства, в поточному сезоні Україна виробить 2,1-2,2 млн. т бурякового цукру проти 1,54 млн. т в минулому сезоні.

Ємність українського ринку цукру експерти оцінюють в 1,8-2 млн. т на рік.

ПроАгро