12 червня у господарському суді Сумської області відбулося засідання у справі № 920/467/17 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Агроальянс” (м. Суми) до лісових господарств Сумської області та Аграрної біржі. Про визнання незаконною організацію та проведення аукціону з продажу необробленої деревини 1 – 2 червня 2017 року.

У судове засідання прибули усі представники сторін.

Аграрна біржа аргументувала власну позицію наданими їй повноваженнями та правами на проведення будь-яких видів конкурентних торгів (аукціонів) на території України.

Посилаючись на положення чинного господарського та конкурентного законодавства, а також заборону втручання у законну діяльність господарюючого суб’єкта з боку інших осіб.

Крім того, суду було наголошено про намагання з боку позивача засобами органів судової влади маніпулювати чинним ринком необробленої деревини.

У свою чергу, позивач відмовився відповідати на запитання Аграрної біржі – які саме його права було порушено, що стало підставою для звернення до суду.

Позиція біржі була підтримана іншими відповідачами. За результатами засідання 12 червня суд оголосив перерву та надав можливість позивачу надати власну аргументовану позицію щодо доводів та заперечень відповідачів.

20 червня господарським судом Сумської області припинено провадження у справі № 920/467/17 на підставі заяви позивача про відмову від позову.

Прес-служба Аграрної біржі